Ik ben nogal een podcastfan. Sterker nog: ik heb al maanden geen muziek geluisterd op de fiets, omdat ik het fijner vind als er iemand tegen me praat. Ik luister van alles: van true crime tot nouja, meer true crime en van actualiteiten tot heel veel lifestyle. Qua genre ben ik dus niet echt selectief, maar ik ben wel een kritische luisteraar: vervelende stemmen en alles wat klinkt alsof het opgenomen is met een banaan in een badkamer, zet ik direct uit. Én ik vind dat een ideale aflevering tussen de 30 minuten en een uur duurt. Wanneer het korter duurt denk ik: zal wel niks zijn. Langer duurt me gewoon te lang. Tot slot: een podcast moet me vooral heel erg inspireren. Ik wil er blij van worden en zin krijgen om iets aan te pakken.

Er zijn 2 podcasts waarvan ik inmiddels elke aflevering heb geluisterd. Podcasts die mij altijd inspireren, ook als het onderwerp eigenlijk niets te maken heeft met mijn directe interesses. Dat zijn Werk & Leven van Anouck en Kelly, 2 Vlaamse onderneemsters en de A Beautiful Mess Podcast, van de dames achter een van mijn favoriete blogs ever,

Foto door Moose Photos.

Werk & Leven
“Welkom bij Werk & Leven, de podcast die vrouwen en natuurlijk ook mannen en iedereen die zich niet aangesproken voelt door een van deze twee categorieën, wil inspireren, activeren en aanmoedigen om de keuzes te maken die zij belangrijk vinden, in hun werk én in hun leven.” Ik heb deze introductie inmiddels zo vaak gehoord dat ik hem letterlijk kan meepraten. Werk & Leven is de podcast van Kelly Deriemaker -voormalig freelance journaliste- en Anouck Meijer -eerst advocate, nu content coach-, twee Vlaamse vrouwen die klaar waren met continu achter de feiten aanlopen. Ze combineren allebei een gezin met het ondernemerschap en zijn (of wáren) twee rasechte people pleasers. In de podcast gaan ze op zoek naar het evenwicht tussen werk en de rest van de leven (spoiler: vooral vrij veel niét doen) en dat levert geweldige inzichten op. Ik bewonder Anouck en Kelly enorm om hun research, hun openheid, de feilloze show notes op hun website én hun Belgische accent. Ga. Dit. Luisteren. Dat doe je bijvoorbeeld hierrrrr op Spotify.

Favoriete afleveringen (heel lastig kiezen)
#038 Perfectionisme is een bitch
#028 Maak je manifesto
#026 Boost je creativiteit met een strak plan (!!!)
#021 Optimaliseer je ochtendroutine en verander je leven

A Beautiful Mess Podcast
I love A Beautiful Mess. Hun blog is voor mij de blog der blogs, hét voorbeeld van kwaliteit en creativiteit dat al jaren standhoudt in de oneindige stroom content op het wereldwijde web. Dat Elsie en Emma (mag ik zeggen, als fangirl) sinds een jaar ook een podcast hebben, is voor mij dus echt ultiem geluk. Waar het over gaat? Tsja, van alles: van het kopen en renoveren van je huis tot home decor en van vision boards tot hun leven als influencer. Het maakt me ook eigenlijk niet zoveel uit, want waar ze het ook over hebben, het voelt alsof je aan de keukentafel zit bij twee topbloggers die je een inkijkje geven in hun leven en I LOVE THAT, om even in hun termen te blijven. Hier op Spotify.

Favoriete afleveringen
#80 Our Secret Weapon – Batch Working
#81 How to start an influencer career
#48 Second Lives
#40 Side Hustles
#21 Childhood Magic

Wat is jouw favoriete podcast? En ken je deze podcasts al?

Author

1 Comment

  1. Oja A Beautiful Mess, ook een van m’n favoriete blogs! Ik ben hen net terug gaan volgen op Instagram omdat ik echt out of the blue aan Elsies kindjes moest denken :p
    Podcasts gaat bij mij in periodes maar ik kende ze allebei nog niet en ze klinken allebei fijn.
    Ik hoor Eva wel graag in Elke dag vakantie, de Boost! podcast vind ik ook fijn, net zoals de podcast van Celine Charlotte.

Write A Comment