Onze peuter praat van ’s ochtends 6 tot ’s avonds 19. En als ze niet praat, dan zingt ze. In die eindeloze woordenstroom komen de meest hilarische uitspraken voorbij. Een paar pareltjes van de afgelopen tijd, om te onthouden.

Fietsend langs een uitgestoken vlag met een schooltas eraan: “Maar mama, je mag toch helemaal niet slaan?”
“Eh, nee, dat is niet aardig.” (me ondertussen afvragend waar deze vraag vandaan komt)
“Waarom doen ze het dan?”
“Wie?”
“Die mensen van die vlag!” (Aaaaah. Ik had haar uitgelegd dat de vlag uithing omdat daar iemand woont die geslaagd is. Geslaagd. Geslagen. Ik snap ‘m)

De auto deed het niet en een paar buurmannen waren zo vriendelijk om me even te helpen. Ze duwden me de straat door om te kijken of de auto dan wel wilde starten. Deed ‘ie niet. Motorkap open, alles nakijken, geen idee. Buurman neemt plaats achter het stuur om te kijken welke lichtjes branden. De peuter, die alles tot dan toe zwijgend had bekeken vanuit haar stoeltje, tegen de buurman: “Ik denk dat de accu leeg is.”

Ze wil alleen maar getemperatuurd worden met de oorthermometer als ze daarna onze temperatuur ook op mag nemen. Haar vader was er laatst niet best aan toe: “Oh nee! 31 december!”

De peuter over de verschillen tussen mannen en vrouwen: “Meisjes hebben dezelfde plasser. En papa’s hebben een soort dun liersje (sliertje).” Helder.

Ik had de verwachtingen met betrekking tot Koningsdag beter moeten managen: “Vandaag is de koning jarig toch? Hoe laat gaan we op visite? En is er taart?”

Een mistige ochtend. “Mama, kijk! Het is giftig buiten!”

Toen ik nog zwanger was, pakte ze regelmatig haar speelgoedstethoscoop om naar de baby te luisteren. Op een dag luisterde ze heel lang, deed de stethoscoop af, keek me ernstig aan en zei plechtig: “Het is zes uur.”

S.: “Kijk, de zon schijnt!”
Ik: “Ja, wie had dat gedacht na al die regen van vanmorgen!”
S.: “Nou, oma wel hoor.”
Ok.

Tijdens het knutselen: “Mag ik de bijter?”
“De schaar?”
“NEEHEE. DE BIJTER!”
Dit bleek een bijter:

Je moet het maar net weten.
Klets maar lekker raak, kind.

Author

3 Comments

  1. HAHAHA dit is geweldig! 31 december, 6 uur en de bijter zijn mijn favorieten 😀 Kijk er al naar uit om die dingen ook bij te houden.

    • Nikki Reply

      Haha, heerlijk he? Zo leuk om op te schrijven! 🙂

  2. Haha dit is echt fantastisch! Ik zou ook ergens de uitspraken van Jula moeten bijhouden, zo grappig!

Write A Comment