Een huis met een eetkamer, dat leek me altijd iets voor rijke mensen met landhuizen. Maar ha, het leuke van een splitlevelhuis als het onze, is dat je heel veel verdiepingen hebt en dus een aparte woon- en eetkamer kunt inrichten. Dit is onze eetkamer, waar we sinds corona ineens heel veel tijd doorbrengen. Het is namelijk een heel fijne plek om te eten, werken, knutselen, kleuren en spelletjes te doen.

Onze eetkamer is de gezelligste plek van het huis, met de tafel als hart van de kamer. De laatste toevoeging zijn de boekenplanken, daterend van het eerste lockdown-weekend, toen we net als de rest van Nederland aan het klussen zijn geslagen. Verder vind je er vooral veel groen, zowel op de wand als de stoelen en in de planten.

Groen, groen, groen! Het dressoir is gemaakt van IKEA Eket-kasjes, het schaakbord, de letterbak en de typemachine zijn vintage en de plant is een Monstera die hoognodig verpot moet worden. De kleur op de muur is een willekeurige groengrijze mengtint van de Hornbach.
Dressoir van dichtbij. In de letterbak staat onze collectie LEGO mini figures. Op de boekenstandaard een boek over LEGO, maar da’s toeval. We zijn geen die-hard LEGO-bouwers.
Hoewel….
De andere kant van de eetkamer, met een bekend kastje van IKEA vol persoonlijke spulletjes. En ja, dat is weer een LEGO-ruimteschip. Maar dit is echt de enige kamer in huis met LEGO hoor 😉
Dit zie je als je de trap op loopt. De IXXI van het Meisje met de parel hebben we al jaren en hing ook in ons vorige huis als eyecatcher. De tafel verhuist ook al een paar jaar met ons mee en is van Basic Label, de lampen zijn zelfgemaakt, het gymbankje is vintage, kleed van IKEA en de stoelen zijn van Giga Meubel.
Boekenplanken, gewoon van goedkope plankendragers van de Hornbach en witte planken. De oplettende kijker ziet dat mijn wederhelft een fascinatie heeft voor biografieën van enge dictators. Staat ook heel gezellig als achtergrond van je Skype-overleg, die collectie Hitler en Stalin achter je…

Het lastigste aan het inrichten van deze ruimte was om het gezellig te krijgen. Deze kant van het huis ligt op het noorden, dus het licht is er koel en het is snel een beetje donker. In plaats van dat heel erg te bestrijden, heb ik het maar omarmd. Door de warm groengrijze muur, de zachte fluwelen stoelen en het kleed onder de tafel voelt het nu gezellig in plaats van donker. De boekenplanken zijn ook heel waardevol. Niet alleen omdat ze gezellig staan, maar ook omdat het de galm van deze ruimte een beetje onderdrukt.

Zo zie je maar, een eetkamer is ook voor gewone mensen best haalbaar. We hebben onszelf wel moeten aanleren om er te gaan zitten. De keuken ligt zes treden lager en daardoor is het verleidelijk om daar aan de bar te eten. Maar door een dienblad te kopen waarmee je je spullen makkelijk meeneemt en de kinderstoel gewoon weg te halen uit de keuken, hebben we onszelf gedwongen. Nu eten we er in ieder geval elke ochtend, ’s avonds (tenzij we een kind-naar-bed-en-thuisbezorgd-avondje hebben) en ’s middags als we thuis zijn. Veel gezelliger 🙂

Author

Write A Comment