Februari is voorbij: 29 dagen met regen, storm en grijze luchten. Vanaf nu kan het alleen nog maar beter worden. Ik heb afgelopen weekend een potje vitamine D gekocht, want volgens mij is het gebrek aan zonlicht de bron van mijn gemopper en intense vermoeidheid. Al kan dat laatste ook wat te maken hebben met iets te weinig slaap en iets teveel werk.

Wat gebeurde er allemaal in februari? De man en ik wisselden een cadeaubon in voor een nachtje Harderwijk. Hotel Marktzicht was niet bepaald een aanrader, tenzij je dol bent op spartaans en ongezellig, maar restaurant Ratatouille kan ik aan iedereen aanraden. Vooral als je geen vlees eet, want hun groentemenu is echt fantastisch. 7 gangen groente uit het seizoen, gegrilld, gerookt, gestoofd, geschaafd: man, wat was dat lekker.

We vierden ons éénjarig jubileum in huize Splitlevelleven. Op 15 februari woonden we er precies een jaar. En een week later besloten we dat we dat we willen verhuizen. Stiekem zaten we er allebei al een tijd mee in ons hoofd, maar vorig weekend hebben we het uitgesproken: we zijn hier niet gelukkig. Het ligt niet aan het huis, want dat is heerlijk, maar we missen de reuring van de stad en de stationsbuurt. Stadshagen blijft voelen als een wijk waar anderen wonen. En wij niet horen. Dus hebben we, na overleg met de hypotheekadviseur, de knoop doorgehakt: we zetten hier de puntjes op de i om het verkoopklaar te maken en gaan rustig rondkijken voor iets anders. Iets waar we onszelf de komende twintig jaar zien wonen.

En verder werkte ik, vertaalde veel artikelen uit het Duits naar het Nederlands voor Sposa Facts en regende ontelbare keren nat. Ik vierde carnaval als aerobicsjuf, bouwde met mijn man aan een LEGO-ruimteschip en verwonderde me over de hoeveelheid narcissen en krokusjes langs de weg.

Favorieten
Boek
Montessori voor thuis! Ik schreef er een artikel over en pak het boek er nog regelmatig even bij.

Eten
Het vegetarische zesgangenmenu bij Ratatouille was echt onvergetelijk lekker.

Kledingstuk
Eigenlijk net als vorige maand mijn warme, waterdichte winterjas. Maar die heb ik al genoemd, dus deze maand ga ik voor mijn nieuwe flared jeans van Only Tall. Zit lekker, staat netjes en is superlang.

Hobby
Ik ben begonnen met kruissteekborduren en inmiddels verslaafd.

Aankoop
Mijn eerste borduurkit bij Iris Borduurt. Of misschien wel de twee flesjes desinfecterende handgel die ik bij de Etos scoorde #coronapreps

Dag
Zaterdag 8 februari, toen ik samen met mijn wederhelft over de Veluwe wandelde, lekker lunchte en daarna doorreed naar mijn ouders om de dochter op te halen.

Podcast
Berlijn – Het verhaal van de muur. Een Vlaamse podcast van Karen Billiet en Piet de Moor over het leven voor en na de Val van de Muur. Informatief én dat zachte Vlaams maakt het heerlijk om naar te luisteren.

Author

Write A Comment