Ik woon aan een populair hondenrondje. Een aantal van mijn observaties:

– Men loopt gemiddeld drie keer per dag hetzelfde rondje, in hetzelfde tempo. Altijd dezelfde kant op. Ik zie niemand de ene dag linksom en de andere dag rechtsom gaan.

– De meeste mensen kijken tijdens het uitlaten naar de grond of hun telefoon.

– Als het regent, kijken de honden nog chagrijniger dan hun baasjes.

– Mensen kijken niet naar hun poepende hond. Zodra het beest rondjes begint te draaien en trillend op zijn achterpoten een drol draait terwijl hij glazig in de verte staart, wendt iedereen beleefd zijn hoofd af.

– 80% van de mensen ruimt de kak op. 10% loopt gewoon door. En een opvallende 10% dóet alsof ‘ie de kak opruimt, maar maakt alleen een schijnbeweging met het zakje en steekt het vervolgens onverrichter zake weer in de jaszak.

– Jack Russels huppelen verrassend vaak op drie pootjes, in plaats van vier.

– Er zijn vrij veel mensen die hun latente kinderwens eerst opvingen met een hond, toen alsnog een kind kregen en nu met een kind in de buggy de naar de tweede plek gedegradeerde hond uitlaten.

– Veel honden dragen een tuigje met Julius erop. Geen van die honden heet Julius.

– Mensen lopen meestal zwijgend langs, tot er iemand passeert. Dan zeggen ze ineens iets tegen hun hond.

– Honden leggen zich na ongeveer vijf minuten neer bij het feit dat hun baas een bekende tegengekomen is en gaan dan liggen tot de baas uitgepraat is.

– De man des huizes doet meestal het late-avondrondje. Dan knikken ze elkaar op dezelfde manier als buschauffeurs en motorrijders elkaar begroeten.

– Ik ben blij dat ik geen hond heb.

Author

1 Comment

  1. Truusje - De Sandwichformule Reply

    Haha, wat een grappige observatie. Mijn vriend en ik hebben twee honden en zijn juist ontzettend blij dat we ze hebben. Ze zijn zo leuk! En ze brengen zoveel leven in de brouwerij. We gaan er vijf keer per dag met ze op uit. Vier grote rondjes, één korte vlak voor het slapengaan. Dat laatste rondje neemt mijn vriend inderdaad voor zijn rekening, haha. We wandelen altijd drie keer per dag door het park, inderdaad altijd hetzelfde rondje. De vierde grotere wandeling deden we eerst ook altijd in het park, maar tegenwoordig kiezen we nu vaker voor een andere route. Toch wel leuk even wat afwisseling. Wij ruimen de poep wel altijd op trouwens. Vind het echt ergerlijk als mensen dat niet doen. Mijn telefoon heb ik juist nooit mee als ik aan de wandel ga, ikheb liever alle aandacht voor mijn honden. Vind ik wel zo gezellig en dan kan ik ook goed opletten of ze niet iets opvreten van de straat, haha.

    Uit jouw stukje lijkt het een beetje alsof hondenbezitters maar een beetje verveeld rondlopen, maar zo ervaar ik het zelf niet. Bij ons in het park is het juist echt een sociaal gebeuren. Mensen wisselen praatjes uit, laten de honden met elkaar spelen. Ik houd er wel van, ben een echt hondenmens. 🙂

Write A Comment