Over mij

Ha. Ik ben Nikki, 31 jaar, geïmporteerd West-Fries in Zwolle. Ik heb een man, twee dochters (2018 en 2020) en twee katten.

In het dagelijks leven ben ik freelance tekstschrijver. Mijn bedrijf heet &Bijhouwer en als je een kijkje op de website neemt, krijg je een goed beeld van wat ik doe.

Het allergelukkigst word ik van mijn gezin. Van ons vieren op een kluitje. Verder probeer ik zoveel mogelijk te wandelen, eet het allerliefst soep met stokbrood, word intens gelukkig van een schoon bed, wijn en de zon, maar chagrijnig van veegwagens. Ik bezoek graag kringloopwinkels, heb altijd koude voeten, word blij van wakker worden in een tentje, maar ben ook heel graag thuis, kan enorm genieten van dansen tot de zon weer op komt en ook van samen onder een dekentje op de bank.

Splitlevelleven
Sinds februari 2019 woon ik, met mijn man en kinderen, in een huis uit 1998. Een nieuwbouwwoning in een grote Vinexwijk waarvan er duizenden in Nederland staan. Maar omdat wij de stap van een knusse jaren-dertig-wijk naar nieuwbouw al best groot vonden, wilden we graag een huis met iets bijzonders. En zo kwamen we uit bij een splitlevelwoning: een huis met vijf trappen en zes verdiepingen. Heerlijk, want als het in de ene kamer een ontplofte speelgoedwinkel lijkt, kun je in de andere kamer rustig terugtrekken met een boek. En tevens helemaal klote als je beneden bent en je telefoon blijkt nog boven te liggen. Vooral als je hoogzwanger bent, kan ik je inmiddels vertellen.

Splitlevelleven voelt soms ook wel als de juiste term voor de fase waar ik nu inzit: aan de ene kant volop moeder, aan de andere kant ook druk met werk en een sociaal leven. De behoefte aan rust en de drang naar de drukte van de stad. En ook de zoektocht naar de balans tussen gemak en duurzaamheid. En daarom kom je hier vooral veel van mijn leven tegen. Het wordt een puzzel, want zowel de dochters als de man komen daarbij niet herkenbaar in beeld, terwijl zij wel een groot deel van mijn leven zijn. Maar ter compensatie zijn er wel twee katten.