Over mij

Ha. Ik ben Nikki, 30 jaar, geïmporteerd West-Fries in Zwolle. Ik heb een man, een dochter (van juni 2018 – nummer 2 verwacht in het najaar van 2020) en twee katten.

In het dagelijks leven werk ik als head of copy bij een contentmarketingbureau, freelance op het gebied van tekst, probeer zoveel mogelijk te wandelen, eet het allerliefst soep met stokbrood, word intens gelukkig van een schoon bed, wijn en de zon (niet per se in combinatie met elkaar), maar chagrijnig van veegwagens. Ik bezoek graag kringloopwinkels, heb altijd koude voeten, word blij van wakker worden in een tentje, maar ben ook heel graag thuis, kan enorm genieten van dansen tot de zon weer op komt en ook van samen onder een dekentje op de bank.

Splitlevelleven
Sinds februari 2019 woon ik, met mijn man en kind, in een huis uit 1998. Een nieuwbouwwoning in een grote Vinexwijk waarvan er duizenden in Nederland staan. Maar omdat wij de stap van een knusse jaren-dertig-wijk naar nieuwbouw al best groot vonden, wilden we graag een huis met iets bijzonders. En zo kwamen we uit bij een splitlevelwoning: een huis met vijf trappen en zes verdiepingen. Heerlijk, want als het in de ene kamer een ontplofte speelgoedwinkel lijkt, kun je in de andere kamer rustig terugtrekken met een boek. En tevens helemaal klote als je beneden bent en je telefoon blijkt nog boven te liggen. Vooral als je hoogzwanger bent, kan ik je inmiddels vertellen.

Splitlevelleven voelt soms ook wel als de juiste term voor de fase waar ik nu inzit: aan de ene kant volop moeder, aan de andere kant ook druk met werk en een sociaal leven. De behoefte aan rust en de drang naar de drukte van de stad. En ook de zoektocht naar de balans tussen gemak en duurzaamheid. En daarom kom je hier vooral veel van mijn leven tegen. Het wordt een puzzel, want zowel de dochter als de man komen daarbij niet herkenbaar in beeld, terwijl zij wel een groot deel van mijn leven zijn. Maar ter compensatie zijn er wel twee katten.

Een kort cv
In 2007 begon ik met de lerarenopleiding Nederlands, wegens een vergaande liefde voor de Nederlandse taal. Dat er bij het leraarschap ook nog wat didactische vaardigheden (en naar wat later bleek, léérlingen) kwamen kijken, zorgde ervoor dat ik al snel na de kerstvakantie afhaakte. Een jaar later, ik was inmiddels net 18, begon ik aan een nieuw avontuur: hbo journalistiek in Zwolle. Een heel eind bij mijn hometown Hoorn vandaan, maar het bleek een schot in de roos. Tot op de dag van vandaag heb ik Zwolle niet meer verlaten. Al kan dat ook iets met mijn, op de opleiding opgedoken, verkering te maken hebben. Tijdens de opleiding heb ik me verder gespecialiseerd in interviewen en schrijven, met als afstudeerrichtingen tijdschriften en creatieve communicatie (storytelling). Sinds mijn afstuderen in 2012 heb bij verschillende bedrijven gewerkt als tekstschrijver. Of marketing- en communicatiemedewerker, redacteur, content marketeer… ik luister naar verschillende namen.