Over mij

Foto door GewoonDanielle Fotografie ­čÖé

Ha! Ik ben Nikki, 31 jaar, geïmporteerd West-Fries in Zwolle. Ik heb een man, twee dochters (2018 en 2020) en twee katten. In het dagelijks leven ben ik freelance tekstschrijver. Mijn bedrijf heet &Bijhouwer en als je een kijkje op de website neemt, krijg je een goed beeld van wat ik doe.

Ik ben afgestudeerd als journalist met specialisaties in creatief schrijven en tijdschriften en heb ik de loop der jaren heel veel ervaring opgedaan op het gebied van redactie, contentmarketing, copywriting, marketing & communicatie, the socials en andere online content.  Ik geloof in heldere verhalen. In handen uit de mouwen en een nuchtere kijk op tekst en communicatie. In frisse teksten, in maatwerk en een beetje humor. Maar vooral in het verhaal achter een mens of bedrijf, in liefde hebben voor je vak en dat overbrengen bij je publiek.

Het allergelukkigst word ik van mijn gezin. Van ons vieren op een kluitje. Verder probeer ik zoveel mogelijk te wandelen, eet het allerliefst linzensoep met stokbrood, word intens gelukkig van een schoon bed, wijn en de zon, maar chagrijnig van veegwagens. Ik bezoek graag kringloopwinkels, heb altijd koude voeten, word blij van wakker worden in een tentje, maar ben ook heel graag thuis, kan enorm genieten van dansen tot de zon weer op komt en ook van samen onder een dekentje op de bank.

Splitlevelleven
Sinds februari 2019 woon ik, met mijn man en kinderen, in een huis uit 1998 in de grootste Vinex-wijk van Zwolle. We wilden geen dertien-in-een-dozijnhuis. En zo kwamen we uit bij een splitlevelwoning: een huis met vijf trappen en zes verdiepingen. Heerlijk, want als het in de ene kamer een ontplofte speelgoedwinkel lijkt, kun je in de andere kamer rustig terugtrekken met een boek. En tevens helemaal klote als je beneden bent en je telefoon blijkt nog boven te liggen. Vooral als je hoogzwanger bent, kan ik je inmiddels vertellen. Dat is dus ook het #splitlevelleven.

Splitlevelleven voelt ook als de juiste term voor de fase waar ik nu inzit: aan de ene kant volop moeder, aan de andere kant ook druk met mijn werk en een sociaal leven. De behoefte aan rust en de drang naar de drukte van de stad. En ook de zoektocht naar de balans tussen gemak en duurzaamheid. En daarom kom je hier vooral veel van mijn leven tegen. Het wordt een puzzel, want zowel de dochters als de man komen daarbij niet herkenbaar in beeld, terwijl zij wel een groot deel van mijn leven zijn. Maar ter compensatie zijn er wel twee katten