Gutenmorgen, gutenmorgen! Na een weekje afwezigheid is het inkijkje in het Splitlevelleven weer terug. En het was me een weekje wel: ik heb keihard gewerkt om een grote klus af te krijgen, we deden een bod op een huis en werden afgewezen (maar waren daar eigenlijk ook wel een beetje opgelucht over) en ik ging samen met de man een weekendje naar Antwerpen. Kortom: heerlijk dus.

Maandag

Maandagochtend begon hier. Kindje 1 bij oma, kindje 2 bij de gastouder en rammen maar. Ik had een heel grote klus in de agenda staan voor de Gelijke Kansen Alliantie én maar 3 werkdagen, dus ik moest echt even meters maken.

Dinsdag

Nom: parelcouscoussalade met venkel en gegrillde nectarine. Dit is de deconstructed versie (+ een restje risotto van maandag) voor de kinderen.

Ondertussen kregen we ook te horen dat het bod dat we die ochtend deden op een huis, afgewezen was. Stiekem waren we daar ook een beetje opgelucht over: het was een geweldig huis op een nog fantastischere plek, maar het zou ook een enorme verbouwing betekenen. En dat is, als ik alle verbouwers op dit moment moet geloven, momenteel geen makkie. Dus het is prima zo. We blijven nog een tijdje splitlevellen en gaan hier het een en ander aanpakken.

Woensdag

Om kwart voor zeven op de fiets naar kantoor.

Eerst koffie!

En daarna de Pomodoro-timer aan en typen maar.

Na een lange dag even mijn hoofd leegknutselen met een oerlelijk knutselsetje van de Action.

Even een ommetje nog, want ik had een groot deel van de dag op mijn kont gezeten.

Ik wilde vroeg naar bed, maar uiteindelijk won knutselen. Om half elf was ‘ie af! Leuk om te doen, spuuglelijk om neer te zetten.

Donderdag

Weer een kantoordag met als meest noemenswaardige moment dat er een enorme legertank op een dieplader langs kwam rijden.

Weekend! En dat luidden we in met een vegan salade niçoise. Ongeveer naar dit recept, maar dan met gebakken vegakip in plaats van die visvrije tonijn, want dat smaakt naar kattenvoer.

Vrijdag

Hallo Antwerpen! De trein blijft toch wel mijn favoriete manier van reizen hoor. Tweeënhalf uur lezen en je bent op dit prachtige station.

We hadden trek, maar het was nog te vroeg om te lunchen. Dus toen we langs een zaakje liepen waar ze vegan cinnamonrolls verkochten, moesten we natuurlijk even naar binnen. Ze waren heerlijk.

Lot. Lot. Lot. Lot <3

Lunchtijd! En een potje daydrinking, want dat kan best als je zonder kinderen bent.

De leukste winkeltjes met de mooiste binnenplaatjes. Wunderkammer Stad Leest, was dit.

Het is altijd een verrassing hoe een gehuurd appartementje er in het echt uitziet, maar deze was echt fantastisch. Supercentraal, prachtig ingericht en van alle gemakken voorzien. Echt een aanrader! Het was deze.

Dit bed!

Dit uitzicht!

Na een middagdutje was het tijd voor een terrasje. Lekker mensen kijken en ‘Raad de Nederlander’ spelen.

En ondertussen kreeg ik deze foto van mijn zusje. De meisjes vermaakten zich prima.

We gingen eten bij Camionette en het was geweldig! Mijn man zei over deze foto: “Het is maar goed dat we getrouwd zijn, anders was ik bang dat je er met dit bordje eten vandoor zou gaan.”

Tartaar van Shi-take, ook al zo fantastisch. We hadden het menu van de chef en lieten ons dus verrassen met 8 heerlijke plantaardige gerechtjes. Zo lekker en zo goed.

Zaterdag

Uitgeslapen! Zo lekker na een hele week om half 6 opstaan.

Het uitzicht vanuit de keuken. Goedemorgen Antwerpen!

We pakken een fietsje en gaan naar Antwerpen-Zuid.

Lekker slenteren.

Tijd voor koffie! Funfact: dit terras was volledig overgroeid door een gigantische kiwiplant. Ik wist niet dat die dingen het überhaupt deden in ons klimaat!

Hardop lachen om dit kinderboekje.

Bestellen aan den toog alstublief.

When in Belgium, you eat kaaskroketjes.

Een vliegdino van LEGO!

Getwijfel in een pashokje. Uiteindelijk de blouse wel gekocht, maar de broek laten hangen. Daar had ik later spijt van. Mijn schoonzusje, die toevallig ook in Antwerpen was, is nog voor me teruggegaan naar de winkel, maar hij was al weg. Gelukkig kon ze wel het merk achterhalen, dus ik heb hem alsnog online besteld, haha!

Treintje terug! Boek, bier en chips, ha.

En tweeënhalf uur later waren we in de achtertuin van mijn ouders voor een barbecue! Het leven is mooi.

Zondag

We waren allemaal een beetje sloom na een druk weekend. Na een middagdutje had ik de kracht gevonden om deze posters eindelijk eens op te hangen. Ingelijst, compositie bepaald, boor uit de garage gehaald en toen… ontbraken de schroeven.

Dus op naar de bouwmarkt, waar we natuurlijk ook even visjes moesten kijken. Eenmaal thuis bleek dat ik ook een ander boortje had moeten halen, want dit lukt allemaal niet en toen was ik er klaar mee. Ha.

Hoe was jullie week?

Author

8 Comments

  1. Daydrinking is bijna een MOET als je zonder kinderen weg bent hahaha 😉 Grapje natuurlijk, maar het is wel echt het uitgelezen moment! En heerlijk even eruit naar Antwerpen, het is zo’n leuke stad! Mooi om te zien ook dat de W/M voor wat verwarring zorgde 😀

  2. Wat leuk om samen een weekend weg te gaan (al was het wat lastig te achterhalen waarheen, haha!) – ziet eruit als een fijne afsluiting van een drukke werkweek 🙂

  3. Gezellig zo’n weekendje Antwerpen! Het appartement ziet er ook super mooi uit. Ik was toevallig maandag ook in Antwerpen maar helaas geen tijd voor slenteren. Dat is normaal ook niet zo m’n ding maar had er maandag ook nog wel zin in eigenlijk. Wat een leuke outfit heeft de kleine aan zeg op de laatste foto! Ben jaloers :p

    • Antwerpen nodigt zeer uit tot slenteren, vind ik! En Lotjes outfit is geweldig he? Ik wil hem ook in mijn maat!

    • Nikki Reply

      Ik zag jouw post over stads rumoer en dat heb je hier ook heel goed! Heerlijk om op te slapen.

Write A Comment