Goedemorgen! Ik ben er weer. Een soort van dan. Wij waren tijdens de laatste week van de schoolvakantie even flink uitgeschakeld door een pittig buikvirusje. Maar na een potje marathonkotsen zijn we inmiddels allemaal weer min of meer fit en klaar voor de nazomer.

Maandag

Maandagochtend was er nog niets aan de hand: ik was op kantoor, begon de dag met een kopje koffie en werkte mijn takenlijst af. Toen ik aan het eind van de middag bij de gastouder kwam, vertelde ze me dat er een aantal kinderen waren die dit weekend buikgriep gehad hadden. Toen wist ik al genoeg: wij krijgen deze week buikgriep. Denken dat je de dans ontspringt is naïef. Ik zou eigenlijk van woensdag tot en met zaterdag naar Friesland gaan, op soloreisje, maar dat heb ik ter plekke afgezegd. Geen zin om de man achter te laten met zieke kinderen om zelf in een tiny house te gaan liggen kotsen.

Maandagavond was er nog niks aan de hand en had ik een heerlijk avondje op de hei met Else en onze camera’s.

In mijn element!

Dinsdag

Mijn laatste vrije dinsdag! Zo gek, ik ben 8 jaar op dinsdag vrij geweest en vanaf deze week wissel ik naar de woensdag. Ik vond nog een bon van Tuinland en we laadden de bakfiets vol om de dode kamerplanten te vervangen.

Woensdag

Okee.

Ik kreeg een telefoontje met een aanbod waar ik even goed over na moest denken – later meer daarover – en dat deed ik maar met een ijsje.

Donderdag

HALLO BUIKGRIEP. Dit kleine spookje was ’s nachts ziek geworden. Overdag leek ze niet meer misselijk, dus we gingen nog even een rondje wandelen voordat het heel warm zou worden.

De ene zit de hele tijd te zeuren dat de kraan aan moet en de ander wenst een glas vers water om uit te drinken. Snobs.

We hingen nog wat en ongeveer een kwartier na deze foto begon de ellende bij mij en het andere kind ook. We waren uitstekende kandidaten voor het WK synchroon overgeven. Man, man, man.

Vrijdag

Vrijdagochtend voegde ook de man zich bij onze karavaan der ellende en hingen we allemaal wat rond. Behalve de dreumes, die voelde zich inmiddels weer prima en snapte niet waarom er zo weinig actie in de tent was.

Kinderen in bed en wij samen onder een dekentje weer B&B vol liefde kijken. We hebben proefondervindelijk vastgesteld dat 3 afleveringen op 1 avond echt te veel B&B is en gingen om half 10 naar bed.

Zaterdag

Er waren nog wat kleine buik- en maagpijntjes, maar over het algemeen voelden we ons een stuk beter. De kleuter kreeg een nieuw dekbedovertrek om het nieuwe schooljaar te vieren. En in de hoop dat ze eronder zou blijven liggen, in plaats van elke nacht met veel bombarie tussen ons in te kruipen, maar dat is nog niet echt gelukt.

Het is de tijd van het jaar waarin de zon ’s avonds op de discobol valt. Stipjes!

We speelden een nieuw spel: Sagrada. Heel leuk! (en dat zeg ik niet alleen maar omdat ik steeds win van de man waar ik normaal altijd van verlies)

Zondag

We’re back! En dat vieren we met een bezoekje aan de kinderboerderij, waar we eigenlijk alleen naar de ezels gekeken hebben en verder vooral in de zandbak gezeten hebben. We’re zandback, dus.

Ik had eindelijk de goede boor gehaald (de muren van ons huis zijn extreem hufterproof) en kon dus de leuke posters ophangen die ik van Gallerix had gekregen! Ik ga eens even navragen of mijn kortingscode het nog doet, want je kunt er dus ook hele leuke posters van je stad, dorp of wijk laten maken.

En zo ziet het er van beneden uit. Next step: de plinten, haha.

We gaan verbouwen! En dus zochten we wat dingen uit. Deze komen in de wc, zo cool!

Ik sloot de zondag af met een fijn avondrondje door de wijk. Er gaat echt niets boven dat gouden nazomerlicht.

Hoe was jullie week? Hopelijk fitter dan de mijne. Al kan dat al snel.

Author

6 Comments

 1. Kak dat jullie buikgriep hadden. Gelukkig is dat wel altijd relatief snel voorbij.
  Die tegels voor in de wc zijn mooi! Wij hadden gelijkaardige voor in de keuken maar veranderden nog van idee. Nu wil ik dus ergens anders zo’n tegels maar moet nog een plekje zoeken :p

 2. Oh man, haat aan buikgriep! Gelukkig waren jullie er relatief snel vanaf.
  Ahh toch maar niet verhuizen, maar verbouwen. Het is ook bijna niet te doen om een woning te krijgen nu, waar je geen 100.000 in moet stoppen om het leefbaar te maken. Wat staat er op de verbouwplanning? De tegeltjes zijn alvast heel gezellig!
  Ben benieuwd naar het aanbod, en of je het gaat doen! Maar dat horen we vast binnenkort in een weekverslag denk ik he 🙂

 3. Wat rot dat jullie allemaal zo ziek zijn geweest en dat je je plannen daardoor moest cancellen. Ik zou waarschijnlijk alsnog hopen dat het ons bespaard zou blijven en dan extra hard balen als dat niet zo was.

 4. Zit vol bewondering naar de foto’s van je huis te kijken, die discobol (ook in het lijstje) wat een leuk apart idee! De koelste kamer is de slaapkamer en daar valt in augustus een aantal dagen het laatste gouden uur binnen. Kan sowieso van dat licht genieten trouwens. Wel tof dat die mensen je waarschuwen voor dat buikgriepje, ik heb ooit op een kleine gepast die helemaal geen buikgriep had toen ze vertrokken. Helaas zei de wasmand waar ik de smerige kleren ingooide iets anders.
  Superbalen dat je zo beroerd was, een tiny house (ook voor weekje weg) klinkt als een droom!

Write A Comment