Goedemorgen! De zon schijnt hier, na een heel regenachtig weekend. Ik genoot er eigenlijk wel van en propte het weekend vol met herfstige activiteiten.

Maandag

Gutenmorgen, gutenmorgen! Een illegaal kiekje op de fiets. Op naar kantoor in mijn nieuwe lievelingsvest. Podcastje in en lekker trappen.

Altijd eerst koffie. Daarna aan de slag voor een van mijn vaste opdrachtgevers en om 15:15 stond moeders weer op het schoolplein.

Dinsdag

Weer een dagje typen op kantoor. De jubileumbos bloemen was nu echt aan zijn einde.

Woensdag

Oudste op school, wij naar de kinderboerderij. Het ezelveulentje is bij zowel de dreumes als bij mij een grote hit. Zo lief, kijk die oren!

Biggies!

Nog even langs de tweedehandskinderkledingzaak. Parel van een broekje gevonden voor de dreumes (4.50!) en een regenjas en twee broeken voor de kleuter. Dat voelt dan echt alsof je een schat gevonden hebt.

Woensdagmiddag kwam de klusjesman langs om eindelijk eens planken in de cv-kast te maken (die zit bij ons beneden, vraag me niet waarom) en ik was er als een kind zo blij mee!

Broodbakmachine in de kast, koffiehoekje weer een beetje gezelliger. En lekker veilig met een lelijk hekje, maar ik moet er niet aan denken dat een van de kinderen de hete waterkoker over zichzelf heentrekt.

Kaasplankje, (alcoholvrij – sobertember) biertje, spelletje. Breekt zo lekker de week.

Oh jongens, ik ben zó goed in dit spel. Dat is echt een verademing, want in de afgelopen 12 jaar ben ik continu ingemaakt met álles door mijn wederhelft. Maar dit kan hij gewoon niet, ha.

Donderdag

Kantoordagje. Ik had een overleg met een vaste opdrachtgever, schreef een aantal blogs en deed een interviewtje. ’s Avonds mocht ik lekker boksen. Heerlijk!

Hoi Har.

Vrijdag

Vrijdagochtend begon om half 8 bij de Kwik Fit; elke keer als ik de bocht om ging, lichtte het olielampje rood op. En hoewel de Kwit Fit nog niet eens officieel open was, mocht ik hem van de vriendelijke monteur toch even naar binnen rijden en heeft hij hem gratis bijgevuld. Service!

Met genoeg olie reed ik diep Drenthe in, voor een bezoek aan een kliniek van een van mijn opdrachtgevers. Ik kreeg een heel interessante rondleiding langs alle afdelingen. Heel fijn, want hoewel ik al een poosje voor deze klant schrijf, had ik tot nu toe alleen het hoofdkantoor nog maar van binnen gezien, terwijl het hier eigenlijk om draait: de plek waar de cliënten wonen en behandeld worden. Kortom: een boeiende dag.

En op de terugweg had ik honger, dus stopte ik even aan de voet van dit leuke kerkje voor…

…kroketten en cola! In mijn eentje op een terras in de zon, heerlijk.

En omdat ik nog wat tijd over had en benieuwd was naar de geschiedenis van de streek, bezocht ik Museum de Proefkolonie in Frederiksoord. Was erg leuk gedaan, al had ik persoonlijk niet echt het geduld voor twee verplichte films van een kwartier.

’s Avonds las ik dit. Niet heel goed geschreven, wel een vermakelijk verhaal als je in de stemming bent voor een beetje feel good.

Zaterdag

We begonnen de zaterdag met een seance rondom de printer, die erg veel liefde, aandacht en een nieuwe cartridge nodig had voordat ‘ie zover was dat hij een verzendetiket wilde printen.

’s Middags gingen we naar IKEA, waar de hele regio zich verzameld had.

Ik heb een zwak voor leuke lampjes in de koopjeshoek.

Het slechte fotoseizoen is begonnen. Maar we aten heel lekker: courgettefrietjes met parmezaan, Turks brood met dips, gegrillde halloumi en worteltjes uit de oven met honing, tijm, citroen en verkruimelde feta.

Zondag

Het regende ongeveer de hele dag, dus we hebben de dag besteed aan klusjes in huis, voorlezen, filmpjes kijken, dutjes en chillen in pyjama.

Soep maken! Met croutons van de restjes brood van zondag.

En dit was mijn hoofd toen ik er om half acht achterkwam dat ik de hele dag geen fatsoenlijke kleding aangetrokken had en bovendien nog geen stap buiten de deur had gezegd. Dus toen ben ik maar even een rondje gaan lopen en dat was het einde van dit superrelaxte weekend.

En nu is het week 38! We gaan serieus hard naar het einde van het jaar jongens. Fijne week!

Author

4 Comments

  1. Haha, een seance rond de printer! Fijn zo’n rustig weekend, soms is een regenbui het perfecte excuus om verplicht te relaxen binnen 😉

  2. Ik begrijp helemaal dat dat je nieuwe lievelingsvest is, zo mooi! Jullie weekend klinkt perfect!

Write A Comment