Een hele goede maandag! De zon schijnt, we zijn weer een weekje dichtbij de lente én ik heb nog steeds geen corona opgelopen (dat klop ik direct even af), dus ik ben uitermate goed gehumeurd. En omdat ik nog geen zin heb om aan het werk te gaan, hierbij een kijkje in het ruige leven van een tekstschrijver in de eerste week van februari.

Maandag

Maandagochtend! Kindjes naar de opvang, als een malle even door het huis geraasd met stofzuiger, dweil en Glassex (sinds ik ooit in een interview ‘de beste sex is Glassex’ zag staan, opgetekend uit de mond van Caroline Tensen, geloof ik, moet ik daar altijd aan denken als ik aan het poetsen ben) en in mijn glitterjasje naar kantoor. Want zoals ik op Instagram al schreef: glitterjasjes zijn niet alleen voor kerst, maar júist voor maandagochtenden in januari.
Ik verzet een heleboel werk terwijl ik af en toe even verliefd naar mijn nieuwe oude letterbord kijk. Hij is zo tof. Ik wil er elke week een andere dichtregel op maken, dus suggesties zijn welkom.

Dinsdag

Dinsdag, mamadag. Oogt hier heel gezellig, maar met een sloopgrage dreumes en een territoriale peuter, was het tegendeel het geval. Die dagen heb je ook.
Dinsdagavond stortte ik me op project Inlijsten.
Met uitstekende hulp van Harry.
Tadaaa! De prachtige Berlijn-foto’s heb ik gekocht van Emma en af laten drukken op 50×70 en 60×90. Ze komen in mijn kantoor.

Woensdag

Woensdag was een leuke dag met mijn oudste meisje in Utrecht.

Vrijdag

Weer een dagje op kantoor om nog een berg werk weg te werken. Tussendoor ga ik even naar de kringloop en naar de stad, voor een rechaud voor onder de theepot (gevonden voor 2,50) en een lekker broodje van de Italiaan. Nomnom.
En omdat mijn kantoor geen vaatwasser heeft, moet ik aan het eind van de dag met mijn teiltje naar de keuken. Ik krijg er weer echte studentenhuisvibes van: alles opsparen en op vrijdag voor je naar huis gaat gauw even afwassen.
Vrijdagavond mag ik wel een glaasje Baileys van mezelf.

Zaterdag

Zaterdagochtend doen we heel rustig aan: lekker koffiedrinken in pyjama, krantje lezen (een half artikel voordat er iemand op mijn schoot klimt met haar eigen boek – veel belangrijker) en lekker spelen.
Oscar doet het ook rustig aan.
De status halverwege de ochtend.
Ik haal wat bolletjes op de markt en ’s middags trek ik de peuter uit haar pyjama om me even te helpen in de tuin. We gooien de snotterige pompoenen weg (had ik misschien eerder moeten doen), vegen de herfstbladeren op en vervangen de afgestorven herfstplantjes voor krokusjes, blauwe druifjes en narcissen. In het grasveld voor het huis spotten we ook al bloemetjes!
Vrienden komen auberginekaviaar en flatbreads brengen, prima avondeten met een bakje linzensoep en een half stokbroodje.
Ik heb verhuiskriebels, dus scroll door Funda en daar kom ik in een rijtjeshuis in Epe exact dezelfde open haard tegen als mijn oma vroeger had. Dezelfde tegels, dezelfde houten ombouw en hetzelfde ijzerwerk. Zo maf hoe je ergens 15 jaar niet aan denkt en dan door een foto weer helemaal terug bent in haar huis. Verder was mijn conclusie na dat rondje Funda dat we voorlopig maar blijven zitten waar we zitten, want de prijzen zijn echt gestoord.
Ik haak nog wat (niet een van mijn talenten, maar ik wil het leren, dus ik haak dapper door), we maken portobelloburgers met zoete-aardappelfrietjes en dan is het weekend weer voorbij.

En nu ga ik écht aan het werk. Fijne week!

Author

8 Comments

 1. Wat kan slaapgebrek je humeur bepalen he?! Gezellig naar het Nijntje museum, blijft altijd leuk. Ik was laatst met mijn nichtje naar het Kinderboekenmuseum, ook een aanrader. En woa, je letterbord is echt fantastisch! Echt zo tof. Ik vind ‘Cirkels’ van Fetze Pijlman erg mooi en dan met name dit stukje:
  Ik tuimel door de ruimte heen,
  waar sterrenregens langs mij stromen.
  Ik val steeds verder als een steen
  om nooit en nergens aan te komen.
  Fijne nieuwe week!

  • Nikki Reply

   Ooh, mooi! ‘Tuimel’ en ‘ruimte’ in 1 zin is al een genot 🙂

   • O, zoveel opties voor op het letterbord! Voor deze maand is iets uit ‘Februari’ van Herman de Coninck misschien toepasselijk: En de zon schijnt als het lichtje in een koelkast.

 2. Ohh dat letterbord, super leuk! Kan me nu even geen leuke tekst herinneren, maar als me iets invalt, kom ik wel even terug hier 😉
  Dat zal ook wel heel fijn zijn he, splitlevel wonen en dan al die traphekjes haha. Dat gaan wij hier nu dus ook krijgen. We hebben vier trappen om af te schermen :/
  Wat goed dat je aan het doorzetten bent met haken. Ik kan daar dus geen geduld voor opbrengen, maar het lijkt me wel leuk om te kunnen. Heb je wel eens de boeken van Pica & Pau gezien? Super leuke beestjes om te haken 😀

  • Nikki Reply

   Haha ja, die hekjes. Wij zijn er inmiddels aan gewend, maar bezoek staat altijd te hannesen met die dingen. We kregen wel korting toen we er vier tegelijk kochten trouwens :’)

 3. Dat letterbord, wauw! Kan niet meteen iets leuks bedenken om er op te zetten maar ben al benieuwd naar je volgende zinnetjes! Je hebt trouwens precies een leuke jurk aan 🙂

Write A Comment