Zo. Dat was me het weekje wel weer. We hielden een soort fabriekje draaiende met kindjes, een baan (van J.) en een bedrijf (van mij). Zondag was ik echt helemaal op en heb ik zo min mogelijk gedaan, behalve het huis een beetje schoonmaken, boodschappen en met de kindjes spelen. En nu is de laatste werkweek van 2021 aangebroken: ik werk vandaag, woensdag en donderdag nog en dan ben ik vrij tot en met 2 januari. Heerlijk vooruitzicht. En heel erg aan toe.

Maandag

Normaal werk ik op maandag en is dinsdag mamadag, maar deze week hadden we het even omgeruild. Dus maandagochtend de warme jassen aan en lekker naar buiten.

Dinsdag

Elke ochtend een gember-kurkumashotje om de weerstand een beetje op peil te houden. Geen idee of het echt werkt, maar ik vind het wel een lekker pittige start van de dag. En ik gebruik m’n borrelglaasjes ook nog eens.
Een interview op locatie! Bij baggerwerkzaamheden in een haven, om precies te zijn. En natuurlijk wil ik dan ook even een rondje mee op de ‘kraan’, als me dat aangeboden wordt. Het ziet er heel gevaarlijk uit, maar de boot liep nog een stuk door én ik had een zwemvest aan, dus het was prima voor elkaar. Leuk om eens te zien hoe het gaat. Funfact: wist je dat je een deel van de bediening van zo’n groot apparaat met je tenen doet? Daarom zitten de machinisten ook altijd op sokken in de cabine.

Woensdag

Woensdagochtend: aan de slag! Dit is dus mijn thuiskantoor. Typen, typen, typen. Ondertussen had J. mijn zusje opgehaald, want die hadden we ingevlogen als oppas voor donderdag.
Dus ’s avonds keken zus en ik maar weer eens een kerstfilm. The Princess Switch 3. Laten we het erop houden dat ze een vierde deel wel achterwege mogen laten.

Donderdag

Zus paste op en ik werkte beneden. Toen ik even boven kwam, zag ik dit kleine kerstkaboutertje.
En van de lunch maakten we een feestje met (vegan!) kaneelrolletjes van Albert Heijn.

Vrijdag

Vrijdag stond ik voor een opdrachtgever in het Twiske, om hun personeel in vier groepen de marketingplannen voor 2022 te vertellen tijdens een kerstwandeling. Een hele leuke coronaproof opzet. Alleen een beetje fris. En mijn papieren presentatie was niet erg miezerproof, haha!
Ook top: bij de slagboom van de parkeerplaats deed ik mijn raam naar beneden, maar die wilde dus met geen mogelijkheid meer omhoog. Ja, tot de helft. Dus ik ben ’s avonds van het Twiske (boven Amsterdam) naar Zwolle gereden met het raam open. Dat was best fris, kan ik je vertellen.
Maar het was een geslaagde middag en ik kreeg gewoon een kerstpakket van mijn opdrachtgever! Superlief! Er was ook nog eens een doosje brownies bezorgd van een andere opdrachtgever. Kortom: deze zzp’er komt de kerst wel door.

Zaterdag

Lunchen met de kaarsjes aan en kerstliedjes op de achtergrond.
Rodekoolschotel van een verspakket. Was erg lekker!
Het bericht die je wist dat zou komen.
Dus daarna heb ik alle kerstcadeautjes maar ingepakt en onder de boom gelegd om mezelf weer op te vrolijken. Het is niet eens zozeer dat de maatregelen mij persoonlijk heel erg raken (ok, behalve dat mijn kappersafspraak niet doorgaat en mijn mat nu al serieuze proporties aan begint te nemen), maar het is vooral het hele uitzichtloze van deze situatie waar ik een beetje moe van begin te worden. Nog even en we zitten al twee jaar in een crisis. Maar goed, relativeren, zegeningen tellen en kijken naar wat er wel mogelijk is.
Zondag hielden we het kalm. De man was van huis om voetbal te kijken, ik scharrelde wat in huis, speelde met de kindjes en deed ze uitgebreid in bad. Toen ze in bed lagen, maakten we kaasfondue en gingen om half tien lekker naar bed.

En nu is het maandag! Ik wens je een hele fijne week 🙂

Author

3 Comments

  1. Haha dat autoraam, dat hebben wij ook eens gehad (gelukkig wel in de zomer). Ik draaide het raam naar beneden en het viel scheef in de deur dus dat kregen we ook niet meer omhoog.

Write A Comment