Goedemorgen vanuit een grijs en regenachtig Zwolle! Het is weer even afkicken, na het mooie weer van afgelopen weekend. Zaterdag voelde ik zelfs al enige warmte van de zon af komen, dus het gaat echt de goede kant op. Nog een week of 6 en dan is het écht lente. Hoop ik. Maar eerst moeten we nog een heleboel grijze dagen door, vertelde de weerman me net.

Goed. Je bent hier vermoedelijk niet voor het weerbericht, dus hierbij de ruige hoogtepunten van mijn afgelopen week.

Maandag

Maandag, kantoordag! Ik combineer werken met schaatsen kijken (daarom heb ik dus twee beeldschermen) en pink een traantje weg bij de gouden plak van Ireen Wüst. Ik ben zelf totaal niet competitief ingesteld en heb eigenlijk ook weinig met sport, maar ik moet wel altijd huilen bij mooie sportprestaties. Zelfs als een of andere Tsjech de 100 meter hink-stap-sprong wint ofzo. Vind ik gewoon mooi. Snik.
Tussen de middag ga ik even naar huis om een soepje te eten. Je kunt me wakker maken voor linzensoep met veel koriander.
En ’s avonds in bad met deze regenboogbruisbal van Lush. Heerlijk twee uur weken. En daarna in je blote kont de glitters uit bad schrobben.

Dinsdag

Na maanden lockdown kunnen we eindelijk weer eens iets ondernemen op mamadag. Op naar de dierentuin!
En daarna ‘picknicken in de auto met patatjes van dat restaurantje met die gele letter’, een grote wens van de peuter.

Woensdag

Aan het werk! Een paar uurtjes, daarna heb ik zo’n hoofdpijn dat ik het opgeef, naar huis ga en in bed blijf liggen tot de kinderen opgehaald moeten worden. Die dagen heb je ook.

Donderdag

Nog een kantoordagje. Er komt weer weinig nuttigs uit mijn handen: ik hang een halve dag aan de telefoon voor gesprekken over AOV’s, een WordPress helpdesk omdat ik mijn blog gesloopt had (maar hij doet het weer) en de kinderopvangorganisatie.
’s Avonds chillen we hem allebei met wat luchtige lectuur. Wolfstijd is een enorme aanrader trouwens, als je geïnteresseerd bent in Duitsland in de periode vlak na de Tweede Wereldoorlog. Een vrij specifiek interessegebied, dat geef ik toe.

Vrijdag

Ik hang een stukje Berlijn op in mijn kantoor. De foto’s zijn gemaakt door Emma en ik heb ze vergroot tot 50×70 en 60×90. Zo mooi!
Ik werk heel hard aan websiteteksten voor een opdrachtgever en tussen de middag haal ik een lekker broodje kroket en kijk een video van online cursus die ik volg. Heel leerzaam.
Ik had heel veel zin in een glaasje wijn. Dus haalde ik een fles wijn bij de Appie, samen met spinazie, crackers, wc-papier, babyvoeding en andere volwassen boodschappen. Niet volwassen genoeg blijkbaar, want ik moest bij de kassa mijn wijn weer inleveren omdat ik mijn legitimatie vergeten was. Ik zie het maar als een compliment voor mijn jeugdige uiterlijk. Maar had dus geen wijn.

Zaterdag

Zaterdag scheen de zon in huis. Heerlijk.
En buiten scheen ‘ie ook! Feest.
Harry baalt dat de nachtclubs nog niet open zijn.

Zondag

Ik vond een hysterisch roze glitterschat op Marktplaats. Wilde hem eigenlijk bewaren tot een bijzonder moment, maar omdat ons weekend volledig anders liep dan we bedacht hadden, haalde ik hem zondagochtend al tevoorschijn. Peuter blij, ik ook blij.
’s Middags nog even het hoofd leeg wandelen in het bos met appeltaart toe.

Blogs van week 6
Ik was lekker in de blogmood vorige week! Zo schreef ik over mijn 6 zakelijke geldpotjes, de dingen die ik leerde op de opleiding journalistiek naast biertjes atten, over onze favoriete voorleesboeken van dit moment én iets ongezoutens over zelfbenoemd coaches, dat je zin ook gewoon kunt maken en mijn vragenlijst voor nieuwe aanvragen.

En nu is het maandag. Week 7. Valentijnsdag, bedenk ik me nu. Geen idee wat de week gaat brengen eigenlijk. Ik ben thuis met een koortsig kind (en een vervelend hoestje en keelpijn bij mezelf wat volgens de thuistest geen corona is, maar wel gewoon heel irritant) en hoop ergens vanmiddag nog wat werk gedaan te krijgen. En als dat niet zo is, zien we morgen wel weer verder. Fijne maandag!

Author

3 Comments

  1. Haha, herkenbaar, ik moet ook altijd een traantje laten als ik zo’n sportieve prestatie zie! En inderdaad, dan maakt het helemaal niet uit of dat iemand uit Nederland is. En oh, die roze schat, dat zou Jula ook wel willen. Fantastisch!

  2. Wat een heerlijk plekje nog steeds, je kantoor! En allemaal fijne dingen deze week, de dierentuin, frietjes, zon… alleen dan jammer van de hoofdpijn. Ik had in het weekend hetzelfde en heb de mooie zon dagen een beetje gemist daardoor. Hopelijk krijg ik deze week nog een kans 🙂 Maar eigenlijk is het gewoon heel erg tijd voor lente! Dat de weerman zijn weerbericht maar even aanpast 😉

  3. Oh wat grappig, je moest je legitimatie laten zien! Inderdaad een compliment, maar daar heb je dan weer weinig aan als je zonder wijn naar huis moet…

Write A Comment