We werken nu een jaar thuis. Toegegeven, ik ben er een maandje of drie tussenuit geweest voor mijn verlof en in de zomer mochten we af en toe wel eens naar kantoor, maar ruim een jaar geleden begon het grote thuiswerkfeest. En om dat te vieren, heb ik eens vastgelegd wat ik op een willekeurige thuiswerkvrijdag in maart allemaal uitspookte. Later lachen we erom 😉

7:00. Tijd voor ontbijt. Brood en crackers voor iedereen met tanden, buiten beeld hangt er een baby aan mijn borst.
8:00. Douchen, aankleden en een beetje verf op m’n gezicht om de sporen van drie nachtvoedingen uit te wissen. Een beautyblogger noemt dit panporn, ik noem het ‘ik doe al een jaar of twee met dezelfde doosjes poeder.’
Om 9:00 heb ik mijn eerste meeting, dus voor die tijd kan ik nog mooi even een frisse neus halen. Door het park, waar de magnolia’s biiiiijna vol in bloei staan. Nog een paar dagen! Zo mooi.
Meteen even lunch gehaald.
Ik heb een drukke ochtend, waarin ik 3 landingspagina’s, een mailflow, een heeeeeleboel social advertenties en een artikel uitwerk. Daarna is het tijd voor een snelle lunch. Toch maar niet met chips en wijn, maar met broodjes. Die avocado was trouwens een valstrik. Hij leek perfect, maar eenmaal op mijn broodje bleek hij vol vieze draadjes te zitten. Ellende.
Nog even kolven en door met de volgende meeting met een klant. Een leuk overleg over formatontwikkeling. Daarna heb ik een interview met een landgoedeigenaar voor een andere klant, verwerk ik nog wat feedback op een eerder geschreven artikel en maak alvast mijn planning voor volgende week.
Tussendoor gaat de deurbel. Paaspost van het werk: lekkerrrr.
17:15. Nog even het laatste rondje email vanaf de bank en dan zit de werkdag erop. Lekker productief geweest, weinig mensen gesproken, behalve de wandeling van vanmorgen nauwelijks bewogen, kortom: een standaard thuiswerkdag anno 2021.
Nog eeeeeeven genieten van een stil en opgeruimd huis en dan de kindjes halen. Weekeeeeeend!
18:00. Fietsje vol met leuke meisjes. Die grote op rechts eet lekker pasta en gaat daarna naar bed en die kleine aan de linkerkant hijs ik bijna meteen in haar pyjamaatje. Helemaal gesloopt na een dagje gastouder.
En als de dames slapen, luiden wij het weekend in met een bezorgetentje van La Cucaracha, terwijl we ondertussen mijmeren over vroeger, toen we nog uit eten mochten. Maar met lekker eten, een Mexicaans deuntje op de achtergrond, de kaarsjes aan en later een spelletje is het toch een fijne vrijdagavond.

Hoe was jouw thuiswerkweek?

Author

4 Comments

  1. Haha, die eerste zin vind ik echt fantastisch! Sowieso leuk om te zien, hoe zo’n thuiswerkdagje bij een ander vergaat. Ik moet eerlijk toegeven dat ik mijn werkzame uren nog wel eens afwissel met een aflevering dr. Phil tussendoor 😉

  2. Ohhh de magnolia’s, daar verheug ik me ook zo op! En inderdaad ja, hopelijk kunnen we hier over een aantal maanden/jaren op terugkijken en denken ‘jeetje wat een tijd en wat hebben we het nu goed’. Leuke plog!

  3. Onze magnolia staat helemaal in bloei, echt prachtig!
    Leuk om te zien dit. Als ik weer werk ga ik ook eens zo’n dag delen. Ging al een paar keer mijn dag delen nu ik nog niet werk maar ik vergeet het tegen de middag telkens waardoor ik amper foto’s heb :p

    • Haha, dat is herkenbaar! Ik heb nu ieder uur een wekkertje gezet als reminder #mombrain

Write A Comment