Marktplaats is mijn favoriete website. Na Funda dan, maar omdat je tweedehands speelgoed thuis makkelijker over de bühne krijgt dan een impulsief aangekochte volledig te renoveren woonboerderij in Wapserveen, kom ik toch bij Marktplaats uit.

Maar alleen voor kopen. Verkopen laat ik graag aan mensen over die niet spontaan vlekken in hun nek krijgen van berichten in de gebiedende wijs zonder interpunctie. Maar los van sommige kopers, ben ik dol op tweedehands dingen kopen online. Spullen hoeven van mij namelijk niet allemaal nieuw te zijn, in het kader van duurzaamheid. En bovendien bespaar je er in sommige gevallen ook nog eens flink wat geld mee. Wat koop ik dan op Marktplaats?

Speelgoed
Met stip op 1: speelgoed! Vooral het onverwoestbare soort. Duplo en Fischer Price zijn ook tweedehands vaak nog erg mooi, goed schoon te maken (heel belangrijk) en stukken betaalbaarder dan nieuw. Ook het IKEA-speelkeukentje heb ik tweedehands gekocht, inclusief een heleboel accessoires, voor de helft van de nieuwprijs.

Babyspullen
De Joolz-kinderwagen is mijn beste Marktplaatsvondst ooit. Ik geloof dat ik amper twaalf weken zwanger was toen ik hem kocht en ik ben er nog steeds zo blij mee. We moesten na het eerste rondje weliswaar twee nieuwe banden bestellen omdat de oude na enthousiast oppompen ontploft waren, maar verder heb ik er niks op aan te merken. Ook top tweedehandsjes: de box (voor twee tientjes ergens in de buurt uit een garagebox gevist), alle peperdure accessoires voor de Stokke Tripptrapp en onze eerste draagzak.

Meubels en accessoires
Een enorme, loodzware steigerhouten kist die nét in mijn Ford Ka paste, een oerlelijke grenen kledingkast die met een likje roze hartstikke kek in de kinderkamer staat, twee lockerkasten uit een verzorgingstehuis die hier als linnenkast dienen, oude schoolbankjes… de categorie Huis en Inrichting ken ik op mijn duimpje. Ook een favorietje: een logeerbed, dat na enig heen en weer mailen bij onze buren vijf deuren verder bleek te staan.

Kleding
Kleding kopen via Marktplaats doe ik alleen in speciale gevallen. Toen ik zwanger was, heb ik er wat positiemode vandaan gehaald en laatst nog wat shirtjes voor mijn dochter, maar ik word er nooit echt vrolijk van. Of ik heb gewoon geen geduld om in al die rijen met slecht gefotografeerde lompen de pareltjes te spotten, dat kan ook. Wel een hoogtepuntje is de superpraktische, superlelijke draagsoftshell die ik er laatst kocht.

Huisdieren
Onze beide katten zijn Marktplaatsvondstjes. Oscar kocht ik als veel te jonge kitten met een geleend tientje van een boer en Harry is een echt tweedehandsje. Hij was al twee toen zijn oude baasjes hem kwamen brengen. Nog steeds blij met allebei.

Wat koop ik niet op Marktplaats?
Telefoons, tablets, laptops en camera’s zijn mij iets te fraudegevoelig om via Marktplaats aan te schaffen. Die koop ik liever nieuw of refurbished via een betrouwbaar adresje. Kleding vind ik over het algemeen dus teveel gedoe en dat geldt eigenlijk ook voor boeken. Daarvoor ga ik liever naar de kringloop of een mooie gespecialiseerde tweedehandswinkel.

Wat is jouw beste marktplaatsvondst?

Author

2 Comments

  1. Truusje - De Sandwichformule Reply

    Haha, verkopen via Marktplaats is inderdaad een dingetje. Ik heb laatst onze oude tv erop gezet. Was wel echt hilarisch trouwens, want kreeg er enorm veel respons op. Het oude lel was echt een ware hit, haha.

    Kopen via Marktplaats doe ik zelden. Wel heel af en toe kleding. Ik heb soms van die favoriete kledingstukken waar ik maar geen afstand van kan doen. Als ze dan toch versleten zijn of niet meer mooi, dan speur ik graag op Marktplaats of United Wardrobe voor precies datzelfde kledingstuk. Is me al vaak overkomen dat ik het alsnog weer op de kop kon tikken. Kan ik helemaal blij van worden!

    • admin Reply

      Oh, dat is een goed idee! Kun je voor eeuwig je lievelingsbroek blijven dragen.

Write A Comment