Het is voorbij. En stiekem vind ik dat ook wel weer lekker. Hoe heerlijk ook, die zon en die warmte, toen ik vanmorgen wakker werd met het geluid van de regen, voelde ik bijna opluchting. Niet alleen voor de compleet verdorde natuur, maar ook omdat ik de zomer inmiddels he-le-maal zat ben. Juli en augustus waren niet mijn maanden. Het lijstje met leuke plannen dat ik maakte in juli, ging lekker, dat wel. Kijk maar:

Een midweekje kamperen zonder man, met kinderen. – Jaa, dit was zó leuk.

Regelmatig zwemmen. – Precies 1 keer gelukt

Een dagje naar een kasteel. – Gelukt! Naar de Cannenbergh in Vaassen, was leuk.

Een avondje lekker uit eten met mijn wederhelft. Even wij, zonder meisjes. – Gelukt!

Een dagje naar Münster in Duitsland. Misschien nog wel een nachtje eraan vast? – Is Antwerpen geworden.

Een paar keer barbecueën. Vega, uiteraard, en op onze nieuwe elektrische barbecue. – 1 keer gelukt.

Veel fietstochtjes naar de pluktuin, naar Hattem, de Kas van Kaat en buitenplaats de Luwte. – Eh, tsja. Er is veel gefietst, maar niet per se naar die bestemmingen.

Regelmatig gewoon even wandelen, alleen. – Gelukt!

De moestuin ontginnen – waarover later meer. – Mislukt.

Kasten en kamers opruimen. Weg met die zooi.- We zijn vorige week begonnen.

Naar de kermis in Hoorn, om de Noord-Hollandse in mij tevreden te houden. – Gelukt!

Werken, gewoon lekker rustig in mijn kantoortje en dan rond lunchtijd alleen op het terras met een boek. – Rond lunchtijd in de airco van het HEMA-restaurant omdat het zo godvergeten heet was, telt dat ook?

Naar het boomkroonpad. – Oooh nee, niet gelukt! Die schuif ik door, want dat kan ook prima in de herfst.

Naar Sprookjeswonderland in Enkhuizen. – Gelukt!

Logeren in Hoorn. – Gelukt!

Veel avonden zonder tv. In de tuin met een boek, spelletjes en een glas wijn. – Minder vaak dan ik zou willen, maar ze waren er.

En vooral: veel tijd zonder telefoon doorbrengen. – Niet gelukt. 

Maar belangrijker dan dit grotendeels afgevinkte lijstje, is het gevoel dat de zomer van 2022 achterlaat. En dat is ‘meh’. Er was veel leuks, maar het voelde vooral allemaal als heel erg achter de feiten aan. Geploeter, weinig energie, een rommelig huis en een rommelig hoofd.

We hadden een heel groot deel van de zomer geen oppas, dus voor mijn gevoel was ik vooral aan het regelen en schipperen. En dat zorgt weer voor gebrek aan focus, voor totale overprikkeling op bepaalde momenten en een heleboel taakjes die zichzelf maar bleven herhalen. Mijn rollen als mens, moeder en professional liepen totaal door elkaar heen deze zomer en dat trok me helemaal leeg.

En misschien is dat ook wel de grootste les voor de zomer van volgend jaar: accepteren dat we dan een tandje langzamer gaan. Niet alles tegelijk en dan nog een beetje meer willen. Ohja, en op tijd vakantieopvang regelen. 

Voor nu zijn er tal van goede voornemens die ervoor moeten zorgen dat dit najaar een groter succes wordt. Het beste voornemen -onze nieuwe hulp in de huishouding- staat as we speak zingend de badkamer te poetsen. Ik heb mijn werkschema wat omgegooid, een leuke nieuwe opdrachtgever op een vaste dag per week, een andere samenwerking per direct stopgezet omdat ik daar al drie weken buikpijn van had (da’s het nooit waard) en ben weer begonnen met sporten, want hoewel ik er nooit zin in heb, voel ik me er altijd beter door.

Kortom: laat de herfst maar komen. 

Wat jij?

Author

2 Comments

  1. Wat balen dat je zomer ‘meh’ was! Laat de herfstwind dan maar flink gaan blazen.
    Ik zie eerlijk gezegd tegen de herfst op. Veel drukte in de agenda, doordat ook de studie weer begint, donkere dagen, slecht weer.. maar goed. Laat maar komen.

  2. Dat is niet zo’n fijn gevoel om de zomer mee af te sluiten. Bij mij een beetje hetzelfde eigenlijk, vooral door alle rommel hier in huis met de verbouwing en dat ik daardoor ook veel minder tijd heb met het lief. Heb zin in dit nieuwe seizoen! (voor mij is het al herfst :p)

Write A Comment